ЄС варто створити формат для трьох держав, які мають амбіції на членство в ЄС – Кальюлайд

ЄС варто створити формат для трьох держав, які мають амбіції на членство в ЄС – Кальюлайд

Укрінформ
Президент Естонії Керсті Кальюлайд вважає, що ЄС варто бути сміливішим у питанні розширення щодо східних партнерів, водночас Україні, Молдові та Грузії необхідно «ще 20 років роботи» для готовності до членства у ЄС.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Європейській правді", повідомляє Укрінформ.

«Я би хотіла, щоби Євросоюз був сміливішим у питанні розширення. Потрібне якесь рішення для східних партнерів: чи ми пропонуємо їм повноцінне членство, чи створюємо новий формат для трьох держав, які мають амбіції (України, Молдови, Грузії, – ред.)», - сказала Кальюлайд.

Вона зазначила, що є прихильницею просто розширення, але це забере багато часу, оскільки вступ до ЄС має багато умов, а жодна із зазначених держав не виконує критеріїв членства. Зокрема, за її словами, всі три країни мають проблеми з судами.

Читайте також: Волкер сказав, чого треба чекати від візиту Зеленського до США

«Вам знадобиться зо 20 років роботи, доки ви дійдете цієї готовності», - заявила президент Естонії.

На її думку, Україні, Молдові та Грузії, можливо, допоміг би на євроінтеграційному шляху певний проміжний етап, а їхні економіки вже й зараз інтегруються з економікою ЄС. «Ми готові допомагати цим змінам, але роботу виконувати вам. І це важка робота», - підкреслила Кальюлайд.

Читайте також: Ідею вступу до ЄС підтримують 64% українців, до НАТО — 54%

Як повідомлялося, президент Естонії Керсті Кальюлайд взяла участь у першому саміті Кримської платформи, що проходив у Києві 23 серпня. Президент України Володимир Зеленський нагородив Кальюлайд орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-