Зеленський розраховує, що європейські перспективи країн «Асоційованого тріо» підтримає ЄС

Зеленський розраховує, що європейські перспективи країн «Асоційованого тріо» підтримає ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує на підтримку ініціативи "Асоційованого тріо" щодо членства України, Молдови та Грузії в Європейському Союзі з боку країн-членів ЄС.

Про це він заявив під час спільної з президентами Молдови, Польщі та Румунії в Кишиневі заяви для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"19 липня президенти України, Молдови та Грузії започаткували проєкт (про "Асоційоване тріо" - ред.), який має наблизити наші держави до набуття повноправного членства в ЄС. Ми очікуємо на підтримку цієї ініціативи з боку Польщі, Румунії та інших наших партнерів, наших друзів - держав-членів ЄС", - сказав Зеленський.

Читайте також: Кулеба: «Асоційоване тріо» - це відрізання України, Молдови і Грузії від «русского міра»

Він додав, що на цьому шляху наступним важливим кроком має стати визнання європейської перспективи держав "Асоційованого тріо", і, за його словами, Україна вже почала відповідну роботу з кожною державою ЄС окремо.

Президент, зокрема, подякував Польщі за те, що вона однією з перших зафіксувала свою підтримку України у такій двосторонній декларації.

"Я дуже розраховую, що незабаром аналогічну декларацію ми підпишемо з президентом Румунії", - зазначив глава держави.

Читайте також: Україна пропонує Румунії та Молдові посилити взаємодію у Чорному морі - Зеленський

Водночас Зеленський висловив думку, що серйозність намірів Європейського Союзу в цьому питанні має засвідчити майбутній саміт Східного партнерства.

Крім того, Президент зауважив, що Україна зацікавлена і готова бути активним учасником регіональних проєктів, передусім ініціативи "Тримор'я".

"Географічне розташування України робить її природним партнером цієї ініціативи. Як морська держава та асоційований член ЄС Україна зробить її (ініціативу "Тримор'я" - ред.) повнішою і більш ефективною", - упевнений Зеленський.

Читайте також: Кримська платформа може допомогти з деокупацією й інших територій - Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у п'ятницю перебуває з візитом у Кишиневі з нагоди 30-ї річниці незалежності Молдови.

19 липня у Батумі відбулася зустріч лідерів країн «Асоційованого тріо» - України, Грузії і Молдови, за участю президента Європейської ради Шарля Мішеля. У декларації за підсумками зустрічі сторони зазначили, що вступ до Європейського Союзу є метою, яка об’єднує три держави. Європейська інтеграція не має альтернативи для «Асоційованого тріо», і ніхто не зможе вплинути на цей вибір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-