Україна пропонує Румунії та Молдові посилити взаємодію у Чорному морі - Зеленський

Україна пропонує Румунії та Молдові посилити взаємодію у Чорному морі - Зеленський

Укрінформ
Україна ініціювала посилення взаємодії військово-морських сил Причорноморських держав і пропонує Румунії та Молдові долучитися до цієї ініціативи.

Про це зазначив Президент Володимир Зеленський під час спільної з президентами Молдови, Польщі та Румунії в Кишиневі заяви для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через активну мілітаризацію нашого українського Кримського півострова під загрозою опинилося морське судноплавство та загалом торгівля в регіоні. Ми маємо спільно вирішувати ці сучасні виклики. З цією метою Україна вийшла з ініціативою посилити взаємодію по лінії військово-морських сил Причорноморських держав. Ми пропонуємо нашим колегам - і Румунії, і Молдові, які мають вихід до Чорного моря - також долучитися до цієї ініціативи", - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна надала партнерам пропозиції щодо протидії пануванню Росії у Чорному морі - Кулеба

Також він підкреслив, що Україна послідовно виступає за посилення присутності в регіоні Чорного моря сил і засобів членів НАТО, розширення програм спільних навчань та тренувань.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у п'ятницю перебуває з візитом у Кишиневі з нагоди 30-ї річниці незалежності Молдови.

Раніше Зеленський заявляв, що Україна до 2035-го року має побудувати великий флот, а перші результати роботи в цьому напрямку громадяни побачать вже 24 серпня 2021 року.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-