Разумков закрив позачергову сесію ВР

Разумков закрив позачергову сесію ВР

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закрив позачергову сесію парламенту 23 серпня. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позачергову сесію Верховної Ради України оголошую закритою", – сказав Разумков.

Після цього прозвучав Державний Гімн України у виконанні Національного заслуженого академічного народного хору імені Григорія Верьовки.

Так, народні депутати ухвалили проєкт постанови №5775 "Про Звернення Верховної Ради України до ООН, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Європейського Парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації".

На позачерговій сесії були присутні високоповажні іноземні гості, які перебувають в Україні з офіційним візитом. Зокрема президент Сенату парламенту Чехії Мілош Вистрчіл, голова Національної ради Федеральних зборів Швейцарської Конфедерації Андреас Ебі, парламентські делегації Австрії, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Грузії, Естонії, Йорданії, Латвії, Литви, Німеччини, Польщі, Румунії.

Читайте також: Разумков наголосив, що Крим був, є і залишається територією України

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Дмитро Разумков 18 серпня на вимогу 156 народних депутів підписав розпорядження про скликання позачергової сесії 23 серпня.

23 серпня відбувся установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Як повідомлялося, упродовж 20-24 серпня у Верховній Раді тривають урочистості з нагоди Дня Незалежності.

Зокрема, 20 серпня у парламенті відбулося відкриття стенду з Прапором Незалежності України.

22-24 серпня у Раді триває книжкова виставка.

Також упродовж 20 - 23 серпня з 10.00 до 13.30 та 24 серпня з 10:00 до 11.30 у парламенті проходитимуть дні відкритих дверей.

24 серпня відбудеться урочисте засідання Верховної Ради, а після нього - позачергова сесія ВР, скликана Президентом Володимиром Зеленським для ухвалення законопроєкту №5712 "Про великий Державний Герб України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-