Зеленський: 90% успіху у поверненні окупованих територій залежить від однієї людини

Зеленський: 90% успіху у поверненні окупованих територій залежить від однієї людини

Укрінформ
Плани мирного врегулювання ситуації на Сході України, реінтеграції та деокупації не можуть залежати тільки від України, тут потрібна і воля президента Російської Федерації.

На цьому Президент України Володимир Зеленський наголосив в інтерв'ю телеканалу "Дом", повідомляє Укрінформ.

"Я вважаю, і президент Російської Федерації знає мою думку, що сьогодні 90% успіху в питанні повернення Донбасу, деокупації наших територій залежить від однієї людини. І точно треба знати, що він із цим живе. І люди на Донбасі повинні це розуміти. Не повинні жити якимись ілюзіями. Так, ми залучаємо наших міжнародних партнерів, є розроблені плани. Так, усе є. Потрібна воля. Політична воля. Воля людська", — заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський сказав, як отримати інформаційну перемогу на окупованих територіях

За його словами, це повинні розуміти й українці на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Дуже часто журналісти кажуть: "Слухайте, ну, а що далі? Потрібен етап. Люди хочуть визначеності". Та немає такого. Ось вам виписані кілька документів, кроків тощо. Ось воно — крок за кроком, що треба робити. Ти йдеш за цим планом, а потім щось зірвалося. "Ви ж обіцяли за рік закінчити війну?!" Звісно, я дуже цього хочу. Я все роблю для цього. Але, на жаль, не все від мене залежить", — наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про російські паспорти в ОРДЛО: До кожного випадку слід підходити індивідуально

Він підкреслив, що в України є воля щодо політико-дипломатичного врегулювання ситуації, тоді як незаконні збройні формування на окупованих територіях ведуть вогонь по мирних жителях.

Як повідомлялося, 5 серпня вранці окупанти здійснили обстріл Красногорівки Донецької області, внаслідок чого був поранений місцевий житель 1965 року народження, пошкоджена квартира у багатоповерхівці на вулиці Східній.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-