Зеленський сказав, як отримати інформаційну перемогу на окупованих територіях

Зеленський сказав, як отримати інформаційну перемогу на окупованих територіях

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що об'єктивна інформація про політику України допоможе інтеграції в український простір мешканців окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) і тимчасово окупованого Криму.

Таку думку глава держави висловив в інтерв'ю телеканалу "Дом", повідомляє Укрінформ.

"Я завжди говорив: території дуже важливі, але передусім — люди. І сьогодні людям там складно встояти проти інформаційних атак, складного життя, встояти та залишитися в душі й у серці українцем. Складно, тому що люди повинні виживати. Я сам — батько. І я розумію, що треба годувати дитину. І ось школа. На ній прапор "ДНР". Ну, а де, де працювати тому ж учителю? І ось учитель іде до цієї школи. І йому потрібно якось розмовляти з дітьми, і якось постаратися донести до них об'єктивну інформацію — ось це завдання. Ось це — інформаційна перемога. Це набагато важливіше будь-якої кулі", — сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про російські паспорти в ОРДЛО: До кожного випадку слід підходити індивідуально

За його словами, українське мовлення на тимчасово окуповані території дозволить зберегти зв'язок із українцями в ОРДЛО і Криму. "Це реально наші українці. Це реально наш дім, наш будинок — Україна. І ми здійснюємо мовлення туди й говоримо: "Ми з вами живемо в одному домі. Зараз тимчасово — у різних кімнатах. Але це тимчасово. Ми всі — під одним дахом однозначно". Нам треба говорити там із людьми. Не втратити наш зв'язок", — акцентував Зеленський.

Читайте також: Для конструктивних перемовин з врегулювання на Донбасі необхідна стала «тиша» - Зеленський

Як приклад Президент навів телеканал "Дом", який, на його переконання, повинен мовити не тільки на тимчасово окуповані райони, а і для внутрішньо переміщених осіб, які живуть на підконтрольній Україні території, але не втрачають зв'язок з рідними, які залишилися в ОРДЛО і Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-