Засідання україно-угорської комісії з питань нацменшин відбудеться 16 вересня

Засідання україно-угорської комісії з питань нацменшин відбудеться 16 вересня

Укрінформ
Україна та Угорщина погодили проведення засідання україно-угорської комісії з питань нацменшин 16 вересня разом із засіданнями низки інших комісій.

Про це повідомили міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на спільній пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми погодили графік подальших контактів, засідань комісії з питань національних меншин, до речі, головування у цій комісії відповідно до рішення уряду перейде до Міністерства закордонних справ, проведення двосторонньої міжурядової комісії у вересні цього року. Тому, попереду в нас дуже динамічні контакти з Угорщиною”, - зазначив Кулеба.

Читайте також: Роми є найбільш соціально вразливою нацменшиною у Європі - Денісова

Своєю чергою глава угорської дипломатії поінформував, що проведення засідання очікується 16 вересня.

“Я сподіваюся, що ми й там досягнемо нових результатів у використанні угорської мови в угорськомовних школах”, - наголосив Сійярто.

Угорський міністр зауважив, що, крім того, 24 вересня відбудеться засідання спільної комісії з прикордонних справ, де сторони мають обговорити питання КПП «Нодьгодош – Велика Паладь», а 30 вересня засідатиме "спільна економічна комісія".

Як повідомлялося, головуючий в Комітеті міністрів Ради Європи, міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто перебуває в Україні з робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-