Конгрес має відхилити будь-які домовленості США й ФРН щодо Nord Stream 2 – Каптур

Конгрес має відхилити будь-які домовленості США й ФРН щодо Nord Stream 2 – Каптур

Укрінформ
Співголова Українського кокусу в Конгресі США конгресвумен від демократів Марсі Каптур жорстко розкритикувала домовленості між Вашингтоном і Берліном по Nord Stream-2, про які стало відомо за повідомленнями джерел у пресі.

Про це вона заявила в вівторок під час виступу в Конгресі, відеозапис якого розміщений на її офіційній твіттер-сторінці, передає Укрінформ.

«Я виступаю разом з нашими союзниками в Центральній та Східній Європі проти Nord Stream 2. Конгрес повинен відхилити будь-які угоди, які не можуть захистити трансатлантичну безпеку та суверенітет України», - наголосила Каптур.

Читайте також: Конгресвумен Каптур обговорила з Байденом посилення енергобезпеки України

На відео, доданому до текстового повідомлення, записаний її виступ перед членами Конгресу в вівторок.

«Як співголова двопартійного Українського кокусу в Конгресі я висловлюю свою глибоку стурбованість у питанні, що стосується трансатлантичної енергетичної безпеки. Кремль за співучасті європейських країн намагається завершити проєкт Nord Stream 2», - зауважила Каптур.

Читайте також: У листі Байдену конгресмени назвали Путіна диктатором – ЗМІ

Вона підкреслила, що Nord Stream 2 – це проєкт зловмисного впливу Росії, який «посилить важелі впливу Володимира Путіна на Європу та порушить альянс НАТО».

Конгресвумен заявила, що повідомлення у ЗМІ свідчать про те, що адміністрація Байдена уклала угоду з Німеччиною.

«Відповідно до цих повідомлень, в угоді мало що може відвадити Росію від примушення наших союзників. Конгрес розуміє ключові уроки історії: коли Німеччина й Росія вступають у змову, народи Центральної та Східної Європи сплачують за це свою ціну», - заявила конгресвумен.

Читайте також: Адміністрація США готує роз’яснення щодо ситуації із Nord Stream 2 – Білий дім

Вона нагадала, що Конгрес на переважній двопартійній основі затвердив два законодавчих акти, які передбачають санкції проти Nord Stream 2.

«Ці санкції є обов’язковими, а не вибірковими»,- наголосила Каптур.

Враховуючи порушення адміністрацією цих правил, конгресвумен звернулася до Комітету в питаннях асигнувань затвердити її поправку, яка скасовує будь-які виключення із санкцій проти Nord Stream 2.

Читайте також: Nord Stream 2 не повинен стати новим інструментом впливу Кремля – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі й Держдепартаменті США в вівторок зауважили, що скоро зроблять оголошення щодо ситуації навколо переговорів по Nord Stream 2 між США й Німеччиною, а також іншими країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-