До реєстру олігархів може потрапити до п’яти депутатів Ради – Корнієнко

До реєстру олігархів може потрапити до п’яти депутатів Ради – Корнієнко

Укрінформ
Голова партії, перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко вважає, що в разі ухвалення президентського законопроєкту №5599, до Реєстру олігархів можуть потрапити близько п’яти народних депутатів.

Таку думку Корнієнко висловив в інтерв’ю “Українським новинам”, передає Укрінформ.

“Треба подивитися, яка буде кінцева версія закону. Мені здається, що до 5-ти осіб може претендувати. Називати колег не буду”, - сказав він.

Водночас Корнієнко висловив припущення, що у нардепів зі “Слуги народу” “немає перспектив” потрапити до Реєстру олігархів.

Він також припустив, що Верховна Рада ухвалить у другому читанні законопроєкт про №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" восени.

Читайте також: Гетманцев пояснив, чому саме РНБО формуватиме реєстр олігархів

“Восени ми, в будь-якому випадку, його приймемо. Мені особисто здається, що в цей законопроєкт можна вносити різні зміни, але в них немає сенсу. Це рамковий закон, фундаментальний, який прописує нову парадигму стосунків між бізнесом, політикою і суспільством”, - сказав Корнієнко.

Він також розповів, що народні депутати подали 1230 поправок до другого читання проєкту закону, але зауважив, що не вважає доцільним “концептуально” змінювати текст документу.

Наразі у Верховній Раді налічується 422 народні депутати, які входять до семи депутатських фракцій і груп.

Читайте також: Коломойський каже, що «морально готовий» потрапити до реєстру олігархів

За його словами, наступного політичного сезону Верховна Рада продовжить реформи деолігархізації та судової системи.

“Наступного сезону, я думаю, що це буде пов’язано з продовженням стратегії деолігархізації, відновленням справедливості, завершенням реформи судової системи, зокрема, реформи Конституційного Суду. Це буде пов’язано з пакетами документів податкових і економічних змін. В осінньому сезоні завжди актуальна тема тарифів”, - розповів Корнієнко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Згідно з календарним планом, п’ята сесія парламенту розпочалася 2 лютого 2021 року, а закінчиться - 23 липня 2021 року. Останнє пленарне засідання парламенту відбулося 16 липня. Водночас напередодні Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту у вівторок, 20 липня, для розблокування підписання законів, необхідних для проведення судової реформи та реформи Укроборонпрому.

Планується, що шоста сесія парламенту дев’ятого скликання розпочнеться 7 вересня 2021 року, а завершиться 21 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-