Тристороння група збереться у середу: що розглянуть

Тристороння група збереться у середу: що розглянуть

Укрінформ
Тристороння контактна група у середу, 21 липня, на засіданні в режимі відеоконференції розгляне питання щодо порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі українська делегація для участі у ТКГ.

Зазначається, що згідно з графіком, на 20 липня заплановані відеоконференції робочих груп з безпеки, політичних питань, гуманітарної та економічної груп, а на 21 липня - відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.

Читайте також: Арестович вважає, що Путіну не вигідно зустрічатися із Зеленським

«Порядок денний: питання щодо порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ; вдосконалення контрольного механізму; імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту; забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню; продовження розробки плану спільних кроків», - ідеться в повідомленні.

Крім того, учасники ТКГ обговорюватимуть питання відновлення роботи КПВВ і відкриття нових у населених пунктах Золоте і Щастя, обмін утримуваними особами, повний і безумовний доступ міжнародних організацій на окуповані території та відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

Читайте також: Кремль розраховує отримати в ОРДЛО додаткові 2% на виборах Держдуми - Арестович

«Наразі продовжуються консультації на рівні політичних радників Н4, мета яких повернутися до суворого дотримання сторонами повного та всеосяжного режиму припинення вогню. Міжнародні партнери України підтримують цей напрямок нашої політики», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні й у Тристоронній контактній групі посол Хайді Грау заявив про погіршення ситуації з безпекою на ділянках розведення сил і засобів та поблизу них на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-