ЄС надасть транш Україні після реформування судової системи - Шефчович

ЄС надасть транш Україні після реформування судової системи - Шефчович

Укрінформ
Другий транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу буде надано Україні відразу після того, як у країні будуть виконані кроки по зміцненню верховенства закону і реформування судової системи.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" сказав віце-президент Європейської комісії з міжвідомчих відносин і прогнозування Марош Шефчович. 

«Дуже важливо бачити рішучість керівництва України реформувати судову систему, відповідно до рекомендації Венеціанської комісії. Ми також вітаємо прихильність Президента Зеленського боротися з впливом олігархів у політичному та економічному житті України. Всі ці кроки, про які я говорив, дійсно зроблять Україну більш сильною, стійкою. Крім того, це принесе іншу підтримку через макрофінансову допомогу. Торік у грудні були надані 600 млн євро, і я думаю, що, коли всі ці кроки, про які я згадав, будуть виконані, відразу після цього буде надано другий транш", - додав Шефчович.

Читайте також: Домбровскіс сказав, від чого залежить отримання Україною другого траншу ЄС

Крім того, він наголосив, що досягнення України за останні три десятиліття були дуже вражаючими.

"У вас було багато проблем, у вас було вторгнення, анексія вашої території. Як ви знаєте, ЄС завжди був на вашому боці. Якщо ви подивитеся на макрофінансову допомогу в розмірі 16 млрд євро - я думаю, що це найбільша допомога, яку отримала Україна. І ми готові продовжувати ці зусилля. ... Ви досягли значного прогресу в реформуванні медіасфери, державного управління, боротьбі з корупцією, макроекономічній стабілізації", - пояснив Марош Шефчович.

Читайте також: ОП: Рішення Верховного Суду щодо Тупицького - спроба зірвати судову реформу

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання на посади членів Вищої ради правосуддя і діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя", який передбачає реформу відомства (№5068).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-