На оборонний форум в Одесу їде заступник помічника генсека НАТО

На оборонний форум в Одесу їде заступник помічника генсека НАТО

Укрінформ
Заступник помічника генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій Гордон Скіп Дейвіс відкриє другий день форуму «Ефективна промисловість для обороноздатності», який відбудеться в Одесі 16-17 липня.

Як повідомили Укрінформу організатори форуму, виступ Скіпа Дейвіса буде присвячений розвитку співпраці України та НАТО у сфері оборони та наближення української оборонної промисловості до стандартів Альянсу.

Зазначається, що на форум також приїдуть командувач Повітряних сил Польщі Лейт Ян Слівка, керівник варшавського офісу американського аналітичного центру CEPA Рей Вуйцік, відомий в Україні британський експерт з питань оборони Глен Грант та інші міжнародні та українські експерти, представники ОПК, високопосадовці.

Організаторами форуму є Львівський безпековий форум та державний концерн «Укроборонпром». Форум стане першою публічною дискусією про виклики і спроможності оборонної промисловості України, зокрема про те, як має відбуватися запланована реформа оборонно-промислового комплексу, виходячи з потреб української армії, декларованого наближення до стандартів НАТО та жорстких умов міжнародної конкуренції.

Форум відбудеться у змішаному форматі, тож усі охочі можуть долучитися до обговорення через платформу ZOOM. Форум також транслюватиметься на сторінках у Фейсбуці та Ютуб-каналах організаторів. Усі деталі по подію - на її сайті.

Читайте також: НАТО розгорнуло додаткові сили через військову агресію РФ проти країн-сусідів - Столтенберг

Форум пройде за підтримки НАТО, Трасту Чорного моря Німецького фонду Маршала та Фонду Ганса Зайделя в Україні, а також за сприяння Одеської обласної державної адміністрації та Державного університету «Одеська Політехніка».

Гордон Скіп Дейвіс до того, як звільнитися з посади генерал-майора ЗС США, працював керівником операцій європейського командування США в Штутгарті (Німеччина) та очолював командування з перехідного режиму безпеки в Афганістані, а також був директором оперативно-розвідувального управління SHAPE в Монсі (Бельгія). Має великий досвід виконання оперативних та інституційних військових завдань, а також володіє глибокими знаннями та практичним досвідом у сфері міжнародної політики та оборони, насамперед у Європі.

Читайте також: Кулеба: Україна буде членом НАТО, це питання часу

Більша частина його кар’єри була присвячена обороні НАТО та Європи, включаючи численні завдання та операції із силами США, НАТО та ООН у Європі, Африці, Близькому Сході та Центральній Азії. Здобув ступінь бакалавра з ядерної фізики та ступінь магістра в галузі міжнародного бізнесу, оборони та військової історії і стратегічних досліджень.

Фото: Paolo Bovo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-