Зеленський обговорив з віцепрезидентом Швейцарії реформи в Україні і тиск на РФ

Зеленський обговорив з віцепрезидентом Швейцарії реформи в Україні і тиск на РФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з віцепрезидентом Швейцарії Ігнаціо Кассісом проведення наступної конференції з питань реформ в Україні та питання необхідності збереження міжнародного тиску на Росію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави Української держави.

Зазначається, що в межах робочого візиту до Литви Зеленський провів зустріч з віцепрезидентом, керівником Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом.

За даними ОП, співрозмовники відзначили важливість першого в історії двосторонніх відносин візиту Президента Швейцарії, котра відвідала Україну у липні минулого року.

Зеленський ознайомив швейцарську сторону з процесом впровадження реформ в Україні та подякував за рішення Швейцарії стати співорганізатором наступної Конференції з питань реформ в Україні.

«Приємно, що саме у Швейцарії відбудеться п’ята Конференція з питань реформ в Україні у липні 2022 року. Уряд України готовий тісно співпрацювати у питаннях її проведення», – сказав він.

Читайте також: Замість розмов про саміти з РФ краще фіксувати європейську перспективу України – Зеленський

Окрему увагу під час зустрічі було приділено двосторонній торговельно-економічній співпраці.

«Швейцарія є важливим торговельно-економічним партнером України в Європі і входить до десятки європейських країн за обсягами товарообігу. Вітаємо також і те, що Швейцарія є одним з найбільших інвесторів в економіку України», – наголосив Зеленський.

Президент закликав швейцарську сторону до подальшого залучення масштабних інвестицій та реалізації перспективних проектів у різних галузях економіки.

У той же час глава держави подякував віцепрезиденту Швейцарської Конфедерації за тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Він відзначив важливість збереження санкційного режиму та міжнародного тиску на Росію з метою досягнення реального прогресу в мирному врегулюванні.

Глава Української держави також висловив сподівання на активну роль Швейцарії в забезпеченні діяльності Кримської платформи і привітав підтвердження високого рівня участі швейцарської сторони в її інавгураційному саміті та урочистостях з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці. У вівторок під час тристоронніх переговорів з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою та очільником Європейської ради Шарлем Мішелем він наголосив на незмінності стратегічного курсу України на набуття повноправного членства у Євросоюзі. де взяв участь у Міжнародній конференції з питань реформ в Україні.

У середу Зеленський взяв участь у Міжнародній конференції з питань реформ в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-