Замість розмов про саміти з РФ краще фіксувати європейську перспективу України – Зеленський

Замість розмов про саміти з РФ краще фіксувати європейську перспективу України – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що замість розмов про можливі саміти Європейського Союзу з Російською Федерацією потрібно фіксувати європейську перспективу України.

Про це він сказав під час виступу на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка відбувається у Вільнюсі (Литва), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний, що тих, хто підтримує Україну, набагато більше, і саме в цьому ЄС має продемонструвати свою відданість цінностям та європейським принципам. Замість розмов про відновлення самітів ЄС-Росія, мені здається, краще фіксувати європейську перспективу України», - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що зближення України та ЄС має бути “дорогою з двостороннім рухом”. За його словами, євроінтеграція не тільки робить Україну сильнішою, а й сильна Україна зробить сильнішим Європейський Союз.

Глава держави нагадав, що Литва стала першою державою ЄС, яка визнала європейську перспективу України у двосторонній декларації в березні цього року.

Він додав, що ще кілька держав ЄС також офіційно підтвердили готовність підтримати Україну, коли ми подамо заявку на членство в Євросоюзі.

Зеленський поінформував, що з кількома країнами завершується узгодження текстів відповідних двосторонніх декларацій.

Читайте також: Зеленський: Ми не розділятимемо питання Nord Stream 2 і безпеки

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці, де бере участь у Міжнародній конференції з питань реформ в Україні.

Наприкінці червня канцлер ФРН Ангела Меркель разом із президентом Франції Еммануелем Макроном запропонували лідерам ЄС провести саміт з російським лідером Володимиром Путіним.

Після напруженої дискусії на засіданні Європейської ради 24-25 червня Меркель і Макрон не знайшли широкої підтримки щодо проведення саміту ЄС-Росія. Натомість у документі за підсумками засідання містяться досить жорсткі формулювання щодо заходів, з якими Росії доведеться зіткнутися в разі агресивної поведінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-