Зеленський: Ми не розділятимемо питання Nord Stream 2 і безпеки

Зеленський: Ми не розділятимемо питання Nord Stream 2 і безпеки

Укрінформ
Питання завершення будівництва проєкту «Північного потоку — 2» є показником пріоритетів країн щодо питань економіки та безпеки.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час спільної з Президентом Литви Гітанасом Науседою пресконференції у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Баланс між безпекою і економікою знайти складно. Мені здається, що «Північний потік» - це лакмусовий папірець, який показує, що пріоритетніше для тих чи інших країн. Коли ви не відчуваєте, що ви в небезпеці, ви думаєте про економіку. Коли у вас війна, ви думаєте про життя людей», - сказав глава держави.

У цьому контексті він підкреслив, що на першому місці має бути питання безпеки. «Ми розуміємо, що без економіки неможливо, але для кого тоді будувати, якщо у вас війна і гинуть люди», - підкреслив Зеленський.

Він поінформував, що на майбутній зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель (12 липня — ред.) обговорюватиме питання енергетичної безпеки та «Північного потоку — 2». «Розділяти питання «Північного потоку-2» і безпеки ми не будемо, ми не продаємо українців і не продаємо життя наших людей», - зазначив Президент.

Читайте також: Конгрес здатний змусити Байдена посилити санкції проти Nord Stream 2 – Гербст

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці, де бере участь у Міжнародній конференції з питань реформ в Україні.

Газогін «Північний потік-2» розрахований на постачання 55 млрд кубометрів газу щороку з РФ до Німеччини, має протяжність 1234 км. У грудні 2019 року у зв'язку з санкціями США з проєкту вийшла низка західних компаній, зокрема, припинило роботи судно-трубоукладник, що унеможливило добудову вчасно. Відтоді російська сторона намагається завершити проєкт самотужки.

Читайте також: Зеленський назвав Nord Stream 2 зброєю проти Європи

Проти завершення проєкту активно виступають Україна, Польща, країни Балтії тощо. Проти нього також постійно виступає Європарламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-