Зеленський назвав Nord Stream 2 зброєю проти Європи

Зеленський назвав Nord Stream 2 зброєю проти Європи

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що реалізація проєкту «Північного потоку-2» є зброєю не тільки проти України, але і проти всієї Європи у подальшому.

Про це він заявив під час виступу на форумі «Україна 30. Міжнародна політика», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі найбільший виклик для України у цій сфері (енергетичній - ред.) становить добудова та запуск газопроводу «Північний потік-2». Введення його в експлуатацію - це не про економіку, це - зброя проти України, і, впевнений, що буде зброєю проти усієї Європи у майбутньому. Це - пряма безпекова пастка для всіх», - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що потрібно і надалі протидіяти реалізації цього проєкту та залучати до цієї складної боротьби всіх партнерів.

Читайте також: Сенатор блокує призначення у Держдепі через Nord Stream 2 - ЗМІ

«Уся Європа повинна об’єднуватися, щоб протидіяти цій енергетичній загрозі», - зазначив глава держави.

Як повідомлялося, газогін «Північний потік-2» розрахований на постачання 55 млрд кубометрів газу щороку з РФ до Німеччини, має протяжність 1234 км. У грудні 2019 року у зв'язку з санкціями США з проєкту вийшла низка західних компаній, зокрема, припинило роботи судно-трубоукладник, що унеможливило добудову вчасно. Відтоді російська сторона намагається завершити проєкт самотужки.

Проти завершення проєкту активно виступають Україна, Польща, країни Балтії тощо. Проти нього також постійно виступає Європарламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-