Сенатор блокує призначення у Держдепі через Nord Stream 2 - ЗМІ

Сенатор блокує призначення у Держдепі через Nord Stream 2 - ЗМІ

Укрінформ
Американський сенатор-республіканець від штату Техас Тед Круз заблокував низку ключових призначень у Державному департаменті США, вимагаючи від адміністрації Джо Байдена запровадити потужніші санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Як передає Укрінформ, про це інформує NBC News з посиланням на власні джерела.

Наразі тринадцятеро кандидатів, затверджених Комітетом з закордонних справ Сенату, не можуть бути призначені.

Круз затримує повне підтвердження Сенату, намагаючись змусити адміністрацію Байдена скасувати відмову від запровадження санкцій проти компанії, що контролює будівництво газопроводу.

Інші сенатори, які виступають проти газопроводу, не підтримали Круза, зауважує NBC. Вони заявляють, що у більшості заблокованих випадків кандидати йдуть на посади, не пов'язані з політикою США щодо трубопроводу.

Раніше сенатор Круз блокував ключові кандидатури, висунуті адміністрацією Байдена, через побоювання щодо будівництва трубопроводу. Але сенатор зрештою погодився розблокувати ці призначення після того, як адміністрація Байдена у березні заявила, що запровадить санкції щодо компаній, що будують російський газопровід.

У травні президент США Джо Байден заявив, що вважає, що запровадження нових санкцій проти «Північного потоку» зашкодить відносинам Вашингтону з європейськими партнерами. Газопровід вже практично добудований, й штрафні заходи на цьому етапі стали б контрпродуктивними, сказав президент США.

Державний департамент США тоді дійсно запровадив санкції щодо деяких російських кораблів та організацій, що беруть участь у спорудженні трубопроводу, але відмовився запровадити їх щодо компанії, яка контролює реалізацію проєкту.

Читайте також: Україна не повинна постраждати від запуску Nord Stream 2 - Маас

Як повідомлялося, 1 липня комітет з питань асигнувань Палати представників схвалив поправку, що покликана не дати Президенту США Джозефу Байдену скасувати запроваджені санкції проти “Північного потіку-2”.

Газогін “Північний потік-2” розрахований на постачання 55 млрд кубометрів газу щороку з РФ до Німеччини, має протяжність 1234 км. У грудні 2019 року у зв'язку з санкціями США з проєкту вийшла низка західних компаній, зокрема, припинило роботи судно-трубоукладник, що унеможливило добудову вчасно. Відтоді російська сторона намагається завершити проєкт самотужки.

Проти завершення проєкту активно виступають Україна, Польща, країни Балтії тощо. Проти нього також постійно виступає Європарламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-