Україна не повинна постраждати від запуску Nord Stream 2 - Маас

Україна не повинна постраждати від запуску Nord Stream 2 - Маас

Укрінформ
Німеччина робить усе можливе, щоб Україна не постраждала від введення в експлуатацію російського газопроводу Nord Stream 2.

Про це під час спільної пресконференції з главою МЗС Польщі Збігнєвом Рау заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, передає кореспондент Укрінформу.

Він повідомив, що знає про критичне ставлення Варшави до Nord Stream 2 і провів відкриту розмову на цю тему з польським колегою.

"Ми ще раз зазначаємо, що були посередником у переговорах між Україною та Росією стосовно транзиту газу. Ми забезпечили альтернативний транзит газу через Україну. Для нас також важливо намагатися забезпечити, аби Україна не зазнала збитків через відсутність транзиту", - наголосив Маас, додавши, що з цього приводу Німеччина веде переговори зі США, а також з Україною.

Читайте також: Усі кандидати у канцлери ФРН наполягають на захисті інтересів України через Nord Stream 2

За словами німецького міністра, якби економічні відносини з Росією стали неможливими, це ускладнило б ситуацію в Європі.

"Це призведе до того, що Китай та Росія стануть ближчими. Довести до цього було б не лише хибним шляхом, а й загрозою нашій безпеці в Європі. Ми не вважаємо, що це правильна стратегія", - вказав Маас.

Читайте також: Блінкен закликав Меркель зменшити ризики від Nord Stream 2 для України

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС ФРН Гайко Маас і держсекретар США Ентоні Блінкен обговорили 23 червня ситуацію довкола російського газопроводу. Маас переконував, що Німеччина вже подбала, аби згодом був підписаний "альтернативний" договір на транзит газу територією України навіть після запуску в експлуатацію Nord Stream 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-