Україна шукає альянси, які зміцнять її безпеку до вступу в НАТО - Кулеба

Україна шукає альянси, які зміцнять її безпеку до вступу в НАТО - Кулеба

Укрінформ
Україна до вступу в НАТО має працювати над створенням регіональних та глобальних альянсів, які сприятимуть зміцненню нашої безпеки.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню «Ліга».

Він зазначив, що Конституція не передбачає Україну без НАТО, але нам потрібно зміцнювати безпеку вже нині, до того, як Україна вступить в Альянс.

«Я бачу це таким чином. Ми рухаємося до членства в НАТО. Ми не знаємо, коли саме воно настане. Все, що ми робимо відсьогодні й до членства в НАТО і що не підважує цю мету, – є допустимим. Ми працюємо над розвитком військово-технічного співробітництва, шукаємо і створюємо регіональні та глобальні альянси, які сприятимуть зміцненню нашої безпеки», - сказав Кулеба.

Читайте також: Росія не піде на повномасштабне зіткнення з НАТО в Чорному морі – Кулеба

Він констатував, що наразі у світі немає жодної держави, яка була б готова надати Україні гарантії безпеки: «якщо на тебе нападуть, я за тебе буду воювати».

«Але є багато держав, з якими ми можемо створювати дипломатичні комбінації, які зміцнюватимуть безпеку України. Насамперед це США», - зазначив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, 14 червня в Брюсселі відбувся саміт НАТО, який розглянув шляхи подальшого зміцнення трансатлантичного партнерства та розвиток Альянсу до 2030 року.

Читайте також: Кулеба відповів на слова Путіна про «корінних» росіян в Україні

Глави держав та урядів НАТО підтвердили рішення Бухарестського (2008 року) саміту про те, що Україна стане членом НАТО, а також тверду підтримку права України самостійно вирішувати власне майбутнє без зовнішнього втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-