Рада може провести позачергові засідання у вівторок та четвер – депутатка

Рада може провести позачергові засідання у вівторок та четвер – депутатка

Укрінформ
Верховна Рада може провести позачергові засідання у вівторок, 29 червня, та у четвер, 1 липня, за ініціативою Президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Євгенія Кравчук у коментарі Укрінформу.

«Позачергові засідання плануються у вівторок, 29 червня, та у четвер, 1 липня. Вірогідно, вони будуть ініційовані Президентом України. Відповідно, він і формує порядок денний», – сказала Кравчук.

Вона розповіла, що серед основних ініціатив, які планується розглянути на позачерговому засіданні у вівторок, президентський законопроєкт №5557 «Про основи національного спротиву», а також проєкт закону №5219 «Про критичну інфраструктуру».

У четвер Рада може розглянути законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)», додала  Кравчук.

«У четвер на позачерговому засіданні буде насичений порядок денний. Буде і законопроєкт про олігархів, і законопроєкт про корінні народи, і законопроєкт від Кабміну щодо ухилення від сплати податків. Крім цього, планується розглянути пакет законопроєктів, який скасує вільну економічну зону «Крим», що було лазівкою ухилень від сплати податків», – сказала народний депутат.

Читайте також: Олігархи зараз менше впливають на політику, ніж раніше - Разумков

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Передбачається внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру олігархів, запровадження декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-