Олігархи зараз менше впливають на політику, ніж раніше - Разумков

Олігархи зараз менше впливають на політику, ніж раніше - Разумков

Укрінформ
Олігархи і представники великого бізнесу наразі впливають на політику набагато менше, ніж це було раніше.

Про це заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час пресконференції на тему: «Парламентаризм. Конституція. Незалежність», передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні цей вплив набагато менший, ніж це було раніше, об’єктивно. Мені, мабуть, не зовсім коректно на сто відсотків говорити, тому що я тут не працював, а знаходився більше по вашу сторону барикад. Але об’єктивно, виходячи з того, що ми знали з вами як журналісти, експерти, і те, що я сьогодні бачу в якості Голови Верховної Ради України, впливу на народних депутатів, впливу на велику політику сьогодні у представників великого бізнесу набагато менше", - сказав спікер.

Читайте також: Разумков про олігархів: Знаю практично усіх, але формату тет-а-тет ні з ким не було

Разумков також зазначив, що на нього особисто олігархи теж не намагалися вплинути.

"На мене, на щастя, ні (не намагалися вплинути олігархи - ред.), мені пощастило. Навіть не пропонували. Це дійсно правда, можливо тому, що знають мою позицію. Навіщо приходити, ставити питання, на які ти знаєш відповіді. Сподіваюся приходити і не будуть", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Президент вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Читайте також: Законопроєкт про олігархів дає їм шанс стати бізнесменами - Зеленський

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, передбачається внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначення порядку включення осіб до Реєстру та наслідків такого включення, запровадження декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

4 червня Зеленський заявив, що у разі спроб домовленостей із народними депутатами щодо провалу законопроєкту про деолігархізацію питання про статус олігархів винесе на всеукраїнський референдум.

Голова Верховної Ради Разумков прогнозував, що парламент до кінця сесії розгляне в першому читанні законопроєкт №5599.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-