США в ОБСЄ підняли тему нарощування військ Росії на кордоні України та в Криму

США в ОБСЄ підняли тему нарощування військ Росії на кордоні України та в Криму

Укрінформ
Російська делегація в ОБСЄ досі не надала змістовних пояснень щодо різкого нарощування нею своїх військових сил в окупованому Криму та вздовж кордону з Україною.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила делегація Сполучених Штатів в ОБСЄ під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 24 червня.

"Більше двох місяців тому Росія в односторонньому порядку наростила свої військові сили в окупованому Криму та вздовж кордону з Україною до рівня, якого не було з часу її вторгнення у 2014 році. На сьогодні Росія не надала Постійній раді жодного змістовного пояснення своїх дій. Після перекидання Росією військ та техніки її сили залишаються у великій кількості вздовж російсько-українського кордону та на українській землі в Криму під російською окупацією", - заявила місія США.

Читайте також: Есмінець Defender діяв законно, бо ми не визнаємо анексію Криму Росією - Джонсон

Американські дипломати також зазначили, що вся провина за кожну смерть, поранення чи пошкодження інфраструктури на сході України повністю лежить на Кремлі, "який розпочав цей конфлікт у 2014 році, намагаючись дестабілізувати свого сусіда та перешкодити здійсненню Україною свого суверенного вибору повністю інтегруватися з Європою".

"Замість того, щоб докладати серйозних зусиль для врегулювання розпочатого нею конфлікту, Росія з подвійною силою концентрується на своїх заїжджених фразах про "іноземних кураторів" та "державний переворот", - заявила американська місія.

Сполучені Штати також укотре підтвердили непохитну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи територіальні води.

Читайте також: США в ОБСЄ: Росія перекинула у Крим війська, попри заяви про відведення

Як повідомлялося, наприкінці березня-початку квітня РФ зосередила біля східних кордонів України та в окупованому Криму угруповання чисельністю понад 100 тис. військових, чим викликала занепокоєння української влади та західних партнерів. Пізніше Росія оголосила про відведення своїх військ від кордонів України під приводом «успішного завершення навчань», однак реального відведення не відбулося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-