Україна не зверталася до Венеційської комісії з приводу законопроєкту про олігархів

Україна не зверталася до Венеційської комісії з приводу законопроєкту про олігархів

Укрінформ
Україна не зверталася до Венеційської комісії щодо законопроєкту про деолігархізацію, бо «довелось би чекати приблизно пів року на висновок».

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю виданню «Факти», передає Укрінформ.

«Ні. Цей законопроєкт буквально два тижні тому був фіналізований та зареєстрований у Верховній Раді. Тому навіть фізично складно очікувати від них настільки швидкої реакції. Якби його й направили до Венеційської комісії, то довелось би чекати приблизно пів року на висновок. Президент очікує отримати результат швидше», - сказав Малюська, відповідаючи на запитання, чи Венеційська комісія надавала висновки щодо законопроєкту про деолігархізацію.

На уточнення, чи планують звертатися до Венеційської комісії щодо цього законопроєкту, міністр відповів: «Я - ні. Напевно, це питання вирішуватиметься Президентом або, можливо, парламентом».

Читайте також: Як ставляться українці до планів Зеленського провести деолігархізацію

«Ми дійсно звертаємось до Венеційки у випадках, коли в них є велика тривала експертиза, зокрема в частині судової реформи, де ми досить часто «звіряємо годинники». Олігархи - досить ексклюзивна історія, тому я не впевнений, наскільки була б корисною позиція Венеційки. Передовсім, з огляду на втрату часу, необхідного для ухвалення закону», - додав міністр юстиції.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Читайте також: Законопроєкт про олігархів не писався під окрему особу - Малюська

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, передбачається внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначення порядку включення осіб до Реєстру та наслідків такого включення, запровадження декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-