Вірастюк склав присягу в Раді

Вірастюк склав присягу в Раді

Фото
Укрінформ
Василь Вірастюк, обраний на проміжних виборах до Верховної Ради від партії «Слуга народу», склав присягу народного депутата на засіданні парламенту 15 червня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова ВР Дмитро Разумков на пленарному засіданні оголосив, що 9 червня Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата, обраного на проміжних виборах 28 березні 2021 року в одномандатному виборчому окрузі №87, Василя Вірастюка.

Після цього новобраний депутат зачитав текст присяги з трибуни парламенту.

«Присягаю на вірність народу України. Зобов'язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет та незалежність України, дбати про добробут Вітчизни і добробут українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників. Слава Україні!», - сказав Вірастюк.

Під час складання присяги кілька десятків депутатів від опозиційних фракцій кричали «ганьба».

Вірастюк склав присягу в Раді / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Читайте також: Разумков закликає уряд внести до Ради законопроєкт про державну промислову політику

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня 2021 року на Івано-Франківщині відбулися проміжні вибори народного депутата у 87-му виборчому окрузі з центром у Надвірній. Там балотувалися 14 кандидатів.

4 квітня на сайті ЦВК з'явилися дані 100% протоколів ДВК, згідно з якими перемогу на довиборах до ВР у 87-му окрузі здобув кандидат від партії «Слуга народу» Вірастюк.

Водночас поліція порушила 17 кримінальних проваджень стосовно ймовірних порушень під час проміжних виборів в окрузі № 87.

5 квітня ЦВК прийняла до подальшого розгляду й опрацювання протокол ОВК про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі № 87, проте 12 квітня зобов’язала уточнити його з урахуванням рішень судів.

Велика палата Верховного Суду постановою від 1 травня скасувала протокол ЦВК, яким переможцем на виборах до Верховної Ради в окрузі № 87 визнано Вірастюка.

ЦВК 25 травня повідомила, що оскаржила рішення Верховного Суду.

5 червня Велика палата Верховного Суду залишила в силі протокол ЦВК про результати виборів до Верховної Ради у 87-му окрузі, згідно з яким перемогу здобув Вірастюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-