Президент хоче побудувати країну без олігархів

Президент хоче побудувати країну без олігархів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що прагне побудувати країну мрій, без олігархів, де всі будуть рівні перед законом.

Про це він сказав під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що ми будемо робити? Думати і будувати майбутнє. Будувати нашу незалежність, будувати нашу Україну. Питання в тому, щоб побудувати дійсно країну мрій, підняти нашу країну до нових висот, як підіймається Антонов, щоб вона була на висоті серед інших потужних країн. Тому моє бачення зрозуміле. Ми будемо будувати країну, що ми зараз і робимо. Будувати, добудовувати, а іноді нові галузі починати з нуля», - сказав Зеленський.

За його словами, пріоритет на цьому шляху номер один - побудувати країну без олігархів. Він вважає, що перші результати суспільство вже помітило.

«Будуємо країну для 40 мільйонів, а не для сотні «Форбс», країну, де держава повинна допомагати бізнесу, а не великий бізнес повинен жити за рахунок державного бюджету. Ми будуємо сьогодні країну, яка не чекає, як було раніше, тільки на санкційну політику інших держав, а країну, яка самостійно захищає свій суверенітет, та всередині країну, яка сама проводить потужну санкційну політику проти пропагандистів, контрабандистів, проти кримінальних авторитетів, злодіїв у законі, скрутчиків податків, спиртовиків», - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський увів у дію рішення РНБО про видатки на нацбезпеку й оборону

Президент наголосив, що влада будує таку державу, де усі будуть рівні перед законом.

«Я б сказав, що ми будуємо із нуля судову реформу, антикорупційний суд. Є багато важливих законів, більшість з яких вже узгоджена з українськими професіоналами, з народними депутатами, із нашими міжнародними партнерами», - додав він.

Зеленський наголосив, що держава розвивається. Влада втілює у життя такі проєкти, як «Країна у смартфоні», який дозволяє багато чого зробити швидко зручно та без корупції. Здійснюється й низка інших важливих кроків, додав він.

Зеленський також заявив, що в Україні закінчується епоха корупції.

Він підкреслив, що зроблено «багато кроків уперед», і останнім часом, за його словами, почалася дуже потужна робота в цьому напрямку, зокрема з боку прокуратури, СБУ та поліції.

Найскладнішою, натомість, Президент назвав проблему подолання бідності. «Епоха бідності завершиться тільки тоді, коли всі будуть сплачувати податки, коли буде дерегуляція, коли держава буде максимально діджиталізована. Все це буде. Обов'язково», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що у питанні подолання бідності не все залежить від Президента. «Скажу чесно: тисну на уряд, щоб ми збільшували і мінімалку, і пенсії. Так, їм не просто. І зі мною, з одного боку, і з наповненням бюджету», - прокоментував Зеленський.

Поряд із тим він зазначив, що, хоча українська економіка і розвивається повільно через пандемію коронавірусу, вона все ж перебуває у нормальному стані порівняно зі світовими економіками.

Читайте також: Зеленський називає своїм головним пріоритетом Україну без війни

Як повідомляв Укрінформ, пресконференція Президента Володимира Зеленського проходить на державному підприємстві «Антонов».

Попередня велика пресконференція Президента відбулася 20 травня 2020 року. Місцем її проведення було обрано галявину біля Маріїнського палацу.

20 травня 2019 року проходила інавгурація Зеленського на посаді шостого Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-