У травні Рада може повернутися до питання про відставку Степанова

У травні Рада може повернутися до питання про відставку Степанова

Укрінформ
Заступниця голови депутатської фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що Верховна Рада у травні може повернутися до обговорення питання відставки міністра охорони здоров’я Максима Степанова. А під час засідання парламенту 29 квітня навряд чи розглядатимуть це питання.

Як передає Укрінформ, про це парламентарій заявила в інтерв'ю Громадському радіо.

«Часу до засідання майже не залишилося для проходження усіх процесів, необхідних для підняття питання відставки Степанова. Крім того, у нас не заплановані засідання фракцій до четверга, а заочно ухвалити можливого кандидата на посаду очільника МОЗ ми не можемо. Якщо ж робити ротацію, то одразу необхідно призначати нового міністра, а не виконуючого обов’язки, а для цього призначення необхідні зустрічі з нашою фракцією, з іншими фракціями», – розповіла Кравчук.

За її словами, кандидат на посаду міністра охорони здоров’я має бути знайомий зі станом справ, і ним не може стати «нова людина», оскільки це несе певні ризики.

«У нас багато процесів, які вже тривають, зокрема, кампанія з вакцинації. Один із варіантів, кого можуть призначити на місце Степанова – його заступники, але офіційно ніяких кандидатів до фракції «Слуга народу» не заявляли, зустріч із кандидатами у нас не було. Хоча невдоволення загальним керівництвом Степанова, особливо процесом контрактування вакцини, дійсно викликає багато питань, у тому числі у нашої фракції», – сказала Кравчук.

Читайте також: У четвер Рада може зібратися на позачергове засідання – депутатка

«Думаю у травні до питання відставки Степанова ще повернемося – тоді буде більше часу для зустрічей та обговорення, матимемо змогу подивитися звіти його роботи. Були плани, озвучені ще наприкінці минулого року, щодо вакцинації. Звіримо факти з планом», – додала парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Євгенія Кравчук заявила, що у фракції не виключають обговорення питання про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова в разі провалу вакцинації від коронавірусу.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції за підсумками року роботи уряду заявив, що міністра охорони здоров'я Максима Степанова ніхто не "рятує від відставки", він проявив себе як ефективний антикризовий менеджер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-