У Байдена заявляють, що санкції США знизили напругу між Україною та РФ

У Байдена заявляють, що санкції США знизили напругу між Україною та РФ

Укрінформ
В Адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що санкції проти РФ працюють, і саме вони привели до зниження напруженості між Україною та РФ.

Санкції США, запроваджені минулого тижня проти РФ, дали результати, які є "досить близькими" до сподівань Вашингтона, заявив у п'ятницю представник адміністрації Байдена, оскільки напруженість між країнами у зв'язку з Україною зменшилася.

"Ми мали намір діяти пропорційно, бути цілеспрямованими у нашому підході й сигналізувати про те, що здатні забезпечити набагато більші втрати, якщо Росія продовжить або посилить свою (неналежну - ред.) поведінку", - сказав провідний міжнародний радник Білого дому Далінг Сінгх.

Читайте також: Росія посилює позиції в ОРДЛО попри заяви про відведення військ – розвідка

"Наразі результати (запроваджених санкцій - ред.) досить близькі до тих, на які ми сподівалися", - додав радник.

Як повідомлялося, 22 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що доручає генеральному штабу РФ та командувачам військ повернути до місць постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Читайте також: Зеленський прокоментував заяву Шойгу про відведення російських військ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 23 квітня заявив, що Україна вважає заяву міністра оборони РФ Шойгу щодо початку відведення російських військ від українських кордонів позитивною подією, однак очікує на подальші конструктивні дії, підтверджені розвідками України та країн НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-