Україна після заяви РФ про відведення військ очікує підтвердження розвідок і пояснень Кремля - Кулеба

Україна після заяви РФ про відведення військ очікує підтвердження розвідок і пояснень Кремля - Кулеба

Укрінформ
Україна вважає заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу щодо початку відведення російських військ від українських кордонів позитивною подією, однак очікує на подальші конструктивні дії, підтверджені розвідками українською і НАТО.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відповідь на запитання ЗМІ.

За словами глави МЗС, заява міністра Шойгу є позитивною подією, адже якщо Росія дійсно відведе від кордону з Україною стягнуті нею величезні військові сили, це послабить напруженість. Однак треба пам’ятати, що сам цей крок не зупиняє ані ескалацію, ані конфлікт у цілому, зауважив Кулеба.

«По-перше, заяви - це добре, але ми хотіли б бачити послідовні конструктивні дії, підтверджені нашою розвідкою і розвідкою НАТО. По-друге, ці війська не просто дійшли до нашого кордону і тепер мають повернутися назад. Вони проводили небезпечні навчання та створили реальну небезпеку для України. Росія як і раніше повинна в цілому пояснити Україні, ОБСЄ і міжнародному співтовариству, навіщо їй насправді потрібно стягувати таку кількість військ із наступальним озброєнням на кордоні з Україною з такою надмірною чисельністю військ", - сказав Кулеба.

Читайте також: Експерт про відведення військ РФ: Не варто розслаблятися

Він подякував міжнародним партнерам за рішучу і своєчасну реакцію на загострення Росією ситуації, що допомогло спонукати Росію до ухвалення рішення про згортання безпрецедентно небезпечних навчань. «Україна закликає своїх партнерів наразі не втрачати пильність, продовжувати уважно стежити за ситуацією і вживати дієвих заходів щодо стримування Росії», - акцентував очільник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що доручає Генеральному штабу РФ і командувачам військ повернути в місця постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-