Росія посилює позиції в ОРДЛО попри заяви про відведення військ – розвідка

Росія посилює позиції в ОРДЛО попри заяви про відведення військ – розвідка

Укрінформ
Російське командування, попри заяви про відведення військ від українських кордонів, збільшило кількість перевірок з'єднань на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО та посилює там передові позиції.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу повідомила речниця Міноборони Марія Сальнік.

«На тлі заяв про повернення до місць постійної дислокації військ, що були розгорнуті біля кордонів України впродовж березня-квітня, командування Збройних Сил Російської Федерації відновило інтенсивність перевірок з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях», - повідомила речниця.

Читайте також: Україна після заяви РФ про відведення військ очікує підтвердження розвідок і пояснень Кремля - Кулеба

За її словами, особлива увага такими комісіями приділяється виявленню причин погіршення морально-психологічного стану серед окупантів, зниження рівня військової дисципліни, незаконного використання військового майна.

Водночас, повідомила Сальнік, окупанти продовжують приховано посилювати передові позиції додатковими артилерійськими розрахунками, підрозділами спеціального призначення, розвідувальними групами та снайперськими парами.

Як повідомляв Укрінформ, Міністр оборони Росії Сергій Шойгу начебто доручив Генеральному штабу РФ і командувачам військами повернути до місць постійної дислокації війська, перекинуті до кордонів України.

Раніше повідомлялось, що останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, збільшилася кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі і демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-