Данілов закликає ЗМІ протидіяти «чорній» пропаганді Росії

Данілов закликає ЗМІ протидіяти «чорній» пропаганді Росії

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов звернувся до засобів масової інформації із закликом протидіяти дезінформаційним кампаніям з боку РФ, перевіряти інформацію та максимально точно подавати її.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у Фейсбуці.

«Шановні журналісти, шановні друзі! Наполегливо просимо виважено і максимально точно подавати інформацію в період активізації пропагандистської кампанії з боку РФ, не піддаючись на провокації і не підігруючи дезінформаційним кампаніям, мета яких – послабити нашу здатність протистояти ворогові. Краща наша зброя – Правда!» - наголосив Данілов.

Читайте також: Україна прагне вирішити конфлікт з РФ дипломатичним шляхом - Данілов

Він відзначив, що війна, яка триває сьомий рік, відбувається не лише на переовій, а й на інформаційному фронті, де однією з головних цілей РФ є українські ЗМІ, експерти, представники громадянського суспільства – всі, хто формує позиції і є лідерами думок.

За словами Данілова, у цьому плані Кремль діє у чіткій відповідності до канонів роботи російських спецслужб в умовах військової агресії.

«Усі антиукраїнські наративи сплановані, створюються і керуються з російської території; широко використовується «чорна» пропаганда, відверті вигадки та брехня; для донесення дезінформації використовуються всі можливі засоби комунікації, будь-які знаряддя. Увесь цей інформаційний тероризм, інформаційна «пандемія» переслідує єдину мету – вплинути на нашу здатність протистояти російській агресії, створити паралельну інформаційну реальність. Сприяє цьому і «п’ята колона» всередині нашої держави», - зазначив Секретар РНБО, додавши, що платформою для масового розповсюдження дезінформації дедалі більше стають не тільки класичні засоби масової інформації, а й соцмережі та месенджери, де немає ані самоцензури, ані редакційної політики.

На жаль, поширенню фейків подекуди несвідомо сприяють і самі ЗМІ, почасти не перевіряючи достовірність отриманих даних, відзначив Данілов.

Читайте також: Данілов розповів, скільки тривала підготовка санкцій проти Медведчука

Очільник Радбезу звернув увагу на те, що зі спробою ескалації російської гібридної агресії на сході України в геометричній прогресії зросла кількість фейків і спроб маніпулювання свідомістю людей. Тож, відповідальне ставлення до достовірності інформації набуває сьогодні першочергового значення, є важливим елементом інформаційної безпеки держави, підкреслив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня 2020 року Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що в Україні триває потужна інформаційна війна з боку Російської Федерації. Служба зовнішньої розвідки України 10 липня оприлюднила заяву, де зазначила, що Росія продовжує інформаційні спецоперації в Україні та намагається використати Україну для зовнішнього впливу на перебіг політичних подій у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-