Данілов розповів, скільки тривала підготовка санкцій проти Медведчука

Данілов розповів, скільки тривала підготовка санкцій проти Медведчука

Укрінформ
Запровадження санкцій проти народних депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака готувалось різними правоохоронними структурами від 6 до 8 місяців.

Як передає Укрінформ, про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив у інтерв’ю виданню «LB.ua», відповідаючи на питання скільки часу тривав процес підготовки до запровадження санкцій проти проросійських політиків та їхнього бізнесу.

«Процес ніколи не зупинявся. Якщо мова про останні рішення, які набули розголосу (запровадження санкцій проти нардепів від ОПЗЖ Медведчука, Козака, телеканалів та компаній, пов’язаних з ними, – ред.), то це шість-вісім місяців. Це не такий процес, який можна зробити за день-два, це кропітка робота, яка передбачає збір інформації, її перевірку, верифікацію тощо», - заявив Данілов.

Крім того, він додав, що РНБО не єдиний орган, який займається цим питанням.

Читайте також: Венедіктова - про «справи Медведчука»: Проєктів підозр наразі немає

«Є Служба зовнішньої розвідки, яка нам допомагає, Головне управління розвідки Міністерства оборони, Служба безпеки, величезна кількість інституцій, які спільно з нами виконують державну справу. І вважати, що за цим стоїть тільки РНБО – не зовсім коректно», - наголосив секретар Радбезу.

Як повідомлялося, РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

Президент 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих телеканалів.

3 квітня народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Євросолідарності"), посилаючись на інформацію від Офісу генпрокурора, заявив, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження про державну зраду щодо народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака (фракція "ОПЗЖ").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-