Венедіктова - про «справи Медведчука»: Проєктів підозр наразі немає

Венедіктова - про «справи Медведчука»: Проєктів підозр наразі немає

Укрінформ
Кримінальні провадження, де фігурує прізвище народного депутата Віктора Медведчука, будуть доведені до логічного завершення, за наявності підстав буде підготовано відповідні підозри.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна сказала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"У нас є багато проваджень, в яких фігурує це прізвище (Медведчук - ред.). Думаю, що ми говоримо не про конкретні прізвища, а про перехід в інший процесуальний статус – коли свідки стають підозрюваними. Декілька проваджень, які є, відкривалися по абсолютно різних заявах. Своє логічне продовження і закінчення вони знайдуть. На сьогоднішній день матеріали, які були би проєктами підозр, мені не надавалися. ...Подивимося, які матеріали будуть зібрані слідством по всім провадженням, оцінимо якість цих матеріалів, їх обґрунтованість, і потім вже буде ставитися питання по проєкту підозри.", - сказала Венедіктова.

Зараз, за її словами, слідство працює в різних напрямках.

"Слідство дуже активно працює в різних напрямках. Зокрема, по мережі автозаправок за фактами можливого незаконного переміщення нафтопродуктів із РФ поза митним контролем і з ухиленням від сплати податків. Також по діяльності "Українського вибору", де трьом учасникам громадського руху вже повідомлено про підозру через сприяння в окупації Криму. ", - сказала Венедіктова.

Читайте також: Проти Медведчука і Козака відкрили справу про держзраду – депутат

Як повідомлялося, РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

Санкції передбачають блокування їх активів, обмеження торгових операцій тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-