Перевірка декларації Тупицького – суд призначив засідання на 14 квітня

Перевірка декларації Тупицького – суд призначив засідання на 14 квітня

Укрінформ
Голосіївський районний суд планує розглянути справу щодо недостовірного декларування відстороненого голови Конституційного Суду Олександра Тупицького 14 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

«Справу про декларування недостовірних відомостей буде розглянуто у середу, 14 квітня: 14:00 – Олександр Тупицький, колишній суддя Конституційного Суду України», - йдеться у повідомленні.

Загалом суди за поточний тиждень планують розглянути справи за 22 протоколами, складеними НАЗК. Зокрема, розглядатимуть справи щодо порушення вимог стосовно сумісництва та суміщення колишнім заступником міністра культури, молоді та спорту Володимиром Шуміліним, щодо порушень порядку подання фінансової звітності 4 політичними партіями.

Також відбудуться чотири засідання суду щодо порушення порядку подання фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду на місцевих виборах.

Читайте також: Недопуск до КСУ: Тупицький і Касмінін поскаржилися в Окружний адмінсуд

Як повідомлялося, раніше Тупицький не з'являвся на розгляд у суді адмінпротоколів, які НАЗК складала щодо нього.

8 лютого голова НАЗК Олександр Новіков склав два адмінпротоколи щодо колишнього голови КСУ Олександра Тупицького через незадекларовану ділянку в Криму та через конфлікт інтересів. 25 березня Національне агентство з питань запобігання корупції склало ще один протокол на відстороненого голову Конституційного Суду Олександра Тупицького через неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів.

29 грудня 2020 року Президент України підписав указ про відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці. 26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-