Росія має припинити військове нагнітання — Кулеба

Росія має припинити військове нагнітання — Кулеба

Заява
Укрінформ
Нинішня ескалація з боку Росії на окупованих нею українських територіях є наймасштабнішою за останні роки. Москва має припинити військове нагнітання і підтвердити свою відданість режиму припинення вогню.

Про це йдеться у поширеній МЗС заяві міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, передає Укрінформ.

Глава МЗС наголосив, що Україна та партнери нашої держави констатують системне загострення Росією безпекової ситуації у Донецькій та Луганській областях та в Криму на тлі небажання РФ підтвердити свою відданість режиму припинення вогню.

«Нинішня ескалація з боку Російської Федерації є системною та наймасштабнішою за останні роки. Своїми діями Російська Федерація завела ситуацію у глухий кут, вихід з якого лише один: дипломатія», - заявив він.

Кулеба підкреслив, що Москва має припинити військове нагнітання, негайно і беззастережно підтвердити свою відданість політико-дипломатичному врегулюванню та режиму припинення вогню.

Читайте також: Зеленський — про війська РФ біля кордонів: Україна готова до будь-яких провокацій

Водночас міністр наголосив, що Україна разом з Німеччиною та Францією як посередниками у нормандському форматі роблять все можливе, аби спонукати Росію до конструктивного переговорного процесу. Інші партнери, зокрема США, Канада, Велика Британія, НАТО, також виступають за продовження Росією переговорів.

«Яку б дезінформацію не поширювала Росія, запевняю: Україна надаватиме пріоритет політико-дипломатичним шляхам врегулювання, адже мир та життя людей є фундаментальною цінністю для нашої держави», - заявив глава МЗС України.

Як повідомлялося, російська делегація у Тристоронній контактній групі на засіданні ТКГ 31 березня не підтримала пропозицію глави української делегації Леоніда Кравчука забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню.

Напередодні, 30 березня, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер ФРН Ангела Меркель провели розмову з президентом РФ Володимиром Путіним у форматі відеоконференції. Лідери Франції та Німеччини, зокрема, наголосили, що Росії необхідно взяти на себе зобов'язання забезпечити режим припинення вогню на Донеччині й Луганщині та сприяти виходу з кризи із дотриманням Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-