Зеленський — про війська РФ біля кордонів: Україна готова до будь-яких провокацій

Зеленський — про війська РФ біля кордонів: Україна готова до будь-яких провокацій

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що так звана «‎гра м’язами» у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону є традиційною справою Російської Федерації, якою вона намагається створювати атмосферу загрози і тиску під час переговорів.

Україна готова до таких дій, запевнив глава держави у дописі на Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«‎Нарощування присутності російських військ на кордоні з Україною. Гра м’язами у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону – це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози та водночас – тиску під час переговорів щодо припинення вогню та щодо миру як нашої цінності. Наша армія – це не лише сила та міць, це також мудрість і виваженість. Наша держава – це єдність. Ми завжди готові до будь-яких провокацій», - зазначив Президент.

Водночас Зеленський підкреслив, що ескалація на сході України помітна з початку року. За його словами, тільки за перші місяці Україна має 20 загиблих і 57 поранених.

Читайте також: Війська США в Європі привели у боєготовність через активність РФ біля кордонів України – NYT

Крім того, він зауважив, що санкції проти Віктора Медведчука, «голосна та тверда» позиція щодо незалежності України та просування до миру й беззаперечна підтримка з боку західних партнерів дратують ворога, що вторгся на Донеччину й Луганщину та окупував Крим.

Водночас глава держави наголосив, що Україна хотіла б повернутися до тих умов, коли режим припинення вогню діяв ефективніше – як з 27 липня 2020 року, коли впродовж місяців було в десятки разів менше поранених і загиблих.

«Процес перемовин щодо миру нелегкий. Але ніхто й не сподівався, що буде легко. Завжди боляче втрачати наших людей. Кожна звістка про загибель дається з болем сім’ям, родичам, усім українцям і мені як Президенту. Саме тому ми не зупиняємось і домовляємося про перемир’я як про найшвидший тактичний крок. Наша ж стратегія – обов’язково мир і повернення наших людей і територій», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони попередило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-