Україні треба прискоритися з судовою реформою – президент Литви

Україні треба прискоритися з судовою реформою – президент Литви

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що Україна йде правильним шляхом реформ, однак у деяких сферах, зокрема судовій, їх необхідно прискорити.

Про це він заявив на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Науседа відзначив зусилля України щодо реформування і долучення до цього процесу Президента Зеленського. У цьому контексті литовський лідер назвав земельну і банківську реформи.

Читайте також: Шмигаль заявляє, що судова реформа залишається пріоритетною

«Ми це бачимо і дуже цінуємо. Однак є сектори, в яких ще треба старатися. Це судова система або верховенство права, якщо брати ширше, більше відповідальності має бути додано антикорупційним інституціям. Незалежність центрального банку - це також цінність, яку треба плекати, бо це умова стабільності, це я вам кажу як колишній директор департаменту Центрального банку», - сказав Науседа.

За його слова, більші зусилля для втілення реформ у певних галузях дали б змогу не лише отримати більше фінансів, а й створити атмосферу довіри, необхідної для залучення підтримки міжнародної спільноти.

«Думаю, ви на правильному шляху, і наше побажання, щоб ви ним трошки швидше йшли», - резюмував Президент Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-