ТКГ має обговорювати з представниками ОРДЛО тільки дві теми - Гармаш

ТКГ має обговорювати з представниками ОРДЛО тільки дві теми - Гармаш

Укрінформ
Україна в рамках Мінських угод вправі вимагати в ТКГ участі представників ОРДЛО в консультаціях тільки на тему місцевих виборів і самоврядування, а питання безпеки, обміну полоненими, економіки та екології повинні вирішуватися з Росією.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв'ю виданню «Цензор.нет» сказав представник Окремих районів Донецької області в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

«Слід не забувати, що в Мінських угодах чітко визначена роль представників ОРДЛО - консультації та погодження, тематика цих консультацій - місцеві вибори та особливості окремих районів. Все! Там немає військової сфери, обміну полоненими, економіки, екології і так далі. Ми ж... ведемо з ними діалог взагалі з усіх аспектів конфлікту! Можливо, з цієї причини не просуваються питання того ж обміну або безпеки. Тому що нас примушують говорити не з тими, хто реально приймає рішення у цих сферах. І, таким чином, дозволяють Москві вдавати з себе "посередника"», - сказав Гармаш.

Він зазначив, що у нас є повне право вимагати дотримання Мінських угод і повернення Мінського процесу до його документальної основи. «Тобто до проведення консультацій та погодження по конкретних темах з ОРДЛО, а по всіх інших - питання до Москви. Адже сьогодні дійшло до того, що представники ОРДЛО пишуть проєкти постанов Верховної Ради, якісь "мирні плани", які ОБСЄ чомусь намагається змусити нас розглядати», - констатував представник ОРДО в ТКГ.

Читайте також: Україна закличе світову спільноту «натиснути» на Росію - Кравчук

Як повідомляв Укрінформ, представник Окремих районів Донецької області України в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш 18 лютого заявив, що допускає свій вихід з делегації України в разі подальшої участі в ній якихось «громадських експертів».

Наступне засідання ТКГ заплановане на 17 березня.

У рамках Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій 3 березня сторони попередньо домовилися про створення робочої групи з моніторингу екологічної ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-