Україна здатна сама ухвалювати рішення та захищатися - Президент

Україна здатна сама ухвалювати рішення та захищатися - Президент

Укрінформ
Україна здатна сама ухвалювати рішення та захищатися, а не очікувати, що хтось це зробить за неї, хоча за підтримку держава завжди вдячна.

Про це Президент Володимир Зеленськи сказав у своєму відеозверненні, опублікованому на сторінці Глави держави у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Тим, хто на щось розраховував, можу сказати: забудьте про те, що Україна забуде про Крим. Водночас коли ми говоримо про деокупацію, логічно також розібратися, хто і як створив умови для окупації. І мова не лише про 2014 рік, а й про ухвалення так званих Харківських угод. Все це далеко не повний перелік кроків, вжитих державною останнім часом, і далеко не остаточний список заходів, що будуть вжиті державою у недалекому майбутньому», - сказав Зеленський.

Читайте також: «Україна дає здачі»: Зеленський прокоментував рішення РНБО

За його словами, це будуть рішення саме України, а «а не тому, що хтось там подзвонив».

«Для захисту інтересів України мені достатньо двох речей. Перше, 25 січня 78 року - день, коли я народився в цій крайні, на нашій українській й землі. Друга – 20 травня 2019 року, коли я присягнув боронити нашу Україну усіма своїми діями. Додаткових мотивацій, зокрема, від наших партнерів, я не потребую. Підтримки – так, і за неї ми завжди будемо вдячні. Але в першу чергу ми самі маємо себе захищати, замість нас цього ніхто не зробить. Україна може самостійно приймати рішення, щоб себе захистити та відновити справедливість. Може, хоче і буде», - підкреслив Президент.

Він нагадав про те, що Рада національної безпеки та оборони 11 березня затвердила стратегію деокупації та реінтеграції Криму.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя буде відкритим документом і незабаром буде доступна для ознайомлення. Стратегія також матиме офіційний переклад англійською мовою і буде надана міжнародним партнерам.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-