«Україна дає здачі»: Зеленський прокоментував рішення РНБО

«Україна дає здачі»: Зеленський прокоментував рішення РНБО

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що останні рішення Ради національної безпеки й оборони спрямовані на відновлення справедливості в Україні.

Відеозвернення опубліковано на сторінці глави держави у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Не секрет, що останні рішення РНБО викликали значний резонанс. Схвалення у суспільстві та, зрозуміло, обурення тих, хто знаходить у рішенях РНБО свої прізвища та свій бізнес», - сказав Зеленський.

«Я б це описав трьома словами – Україна дає здачі. Усіх, хто довгі роки завдавав по ній ударів, користуючись її слабкістю, відсутністю законності, порядку та найголовнішого – справедливості, яка довгі роки для людей була навіть не дефіцитом, а чимось міфічним, ніби з легенд про цвіт папороті», - пояснив Президент.

Читайте також: РНБО затвердила стратегію деокупації Криму

Він нагадав, що є ті, хто роками привласнював собі надра та стратегічні ресурси, трубопроводи та навіть Конституційний суд.

«Одним словом все, що погано лежить. Відновлення справедливості в Україні було однією з моїх ключових обіцянок. Кажуть обіцяного чекають три роки. Ми почали трішки раніше... Звісно, всім цікаво, чому це не було зроблено попереднім керівництвом України за всі роки війни. Мабуть, питання риторичне. Можливо, вони діяли за логікою «мухи – окремо, цукерки – окремо», - сказав Зеленський.

Читайте також: РНБО створила Центр протидії дезінформації

Також, за його словами, 19 лютого було заблоковано активи, майно, анульовано ліцензії та дозволи підприємством, пов’язаних з Віктором Медведчуком. Також було доручено повернути у держвласність нафтопровід «Прикарпатзахідтранс».

Президент підкреслив, що вчорашнє засідання РНБО було четвертим за останній місяць - і не останнім.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні РНБО 11 березня, зокрема, було продовжено санкції проти двох російських банків, затверджено Статегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Криму та Севастополя, створено Центр протидії дезінформації та дано доручення доручила Службі безпеки України вивчити обставини голосування народних депутатів шостого скликання за так звані Харківські угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-