У реєстрі корупціонерів Шабуніна немає, а Ситника наразі виключити не вийде — голова НАЗК

У реєстрі корупціонерів Шабуніна немає, а Ситника наразі виключити не вийде — голова НАЗК

Укрінформ
Голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна наразі немає у Реєстрі корупціонерів, а щодо очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, то наразі законодавство не передбачає виключення особи з цього реєстру.

Про це під час презентації в Укрінформі оновленого Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

«Віталій Шабунін відсутній у даному реєстрі. (Щодо потрапляння Ситника у цей реєстр — ред.), то цей факт відбувся ще до мого призначення на посаду. І наразі законодавство України не передбачає виключення особи з цього реєстру», - зазначив голова НАЗК.

Читайте також: Підпал будинку Шабуніна та вибухівку під дверима об’єднали в одну справу - Офіс генпрокурора

Окремо Новіков сказав, що частиною антикорупційної стратегії, раніше внесеної на розгляд ВР, є опрацювання подальшого функціонування і вдосконалення роботи Реєстру корупціонерів.

«Ми сподіваємося, що парламент в цьому місяці схвалить антикорупційну стратегію, і ми зможемо перейти до етапу вдосконалення роботи у частині включення або виключення осіб з реєстру», - повідомив очільник НАЗК.

Як повідомлялося, 2 липня минулого року, Шабунін у Фейсбуці заявив, що він піде у поліцію для складання адмінпротоколу про несвоєчасне поданні електронної декларації, яку він подав наступного від дедлайну дня.

«Сплачу штраф і потраплю в реєстр осіб, які вчинили пов'язані з корупцією правопорушення», - поінформував тоді Шабунін.

За повідомленнями ЗМІ, Рівненський апеляційний суд визнав Ситника винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Читайте також: У Раді збирають підписи для позачергового засідання, але не для звільнення Ситника — депутатка

Директор НАБУ не задекларував відпочинок в одному з мисливських угідь Рівненщини, який йому оплачували треті особи.

19 грудня 2019 року тодішній в.о. керівника НАЗК Наталія Новак повідомила, що директора НАБУ Артема Ситника внесено до реєстру корупціонерів за рішенням суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-