Прем’єр оцінив співпрацю уряду з Верховною Радою

Прем’єр оцінив співпрацю уряду з Верховною Радою

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що співпраця уряду на рівні парламентських комітетів є доволі конструктивною, а на рівні сесійної зали Верховної Ради - природно дискусійною.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.

«Модель роботи уряду з парламентськими комітетами, а це основа роботи з парламентом, оцінюється і комітетами, і міністерствами як доволі добра, задовільна, регулярна. Тобто працюємо над законопроєктами, ведемо дискусії, познаходили точки правильного дотику і синергії. Я вважаю, що робота на сьогодні є доволі конструктивною на рівні комітетів. На рівні ж парламентської зали є і має бути дискусія, це природно», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль розповів про «слабку ланку» уряду і чим тут зарадить Вітренко

Він зазначив, що парламент - це колегіальний орган, який приймає рішення у певних дискусіях, тому в окремих випадках вони можуть спричиняти затягування певних урядових ініціатив.

«Я не можу говорити про блокування (урядових ініціатив - ред.). В окремих випадках блокування є, наприклад, з політичної доцільності, ще якісь інші дискусійні моменти, які спричиняють затягування прийняття тих чи інших законів, тому що, дійсно, є різні погляди і різне бачення. І компроміс має бути знайдено, а він потребує часу», - зауважив Прем'єр-міністр.

За його словами, неможливо, щоб парламент одноголосно приймав усі закони, що їх пропонує уряд. «Звичайно, має все бути продискутовано, адже парламент - це відображення нашого суспільства. А обговорення і дискусії - це непростий процес, який потребує певного часу», - сказав керівник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2020 року на позачерговому засіданні, скликаному на вимогу Президента, Верховна Рада підтримала відставку Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, який напередодні подав відповідну заяву. Це автоматично потягло за собою відставку всього складу уряду.

Читайте також: Шмигаль: Зі мною розмов про відставку не ведеться

Після цього 291 голосом «за» Верховна Рада призначила Прем'єр-міністром Дениса Шмигаля, який до цього обіймав посаду віцепрем’єр-міністра — міністра розвитку громад та територій. Тоді ж ВР призначила новий склад Кабінету Міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-