Шмигаль розповів про «слабку ланку» уряду і чим тут зарадить Вітренко

Шмигаль розповів про «слабку ланку» уряду і чим тут зарадить Вітренко

Укрінформ
Слабкою ланкою уряду є відсутність стабільного керівника Міністерства енергетики, а найкращою кандидатурою є Юрій Вітренко.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.

"Призначення міністра енергетики цю галузь стабілізує, це означає, що підсилить і уряд, і країну в цілому... Це не означає, що зараз уряд слабкий, але в нас є слабка ланка - відсутність стабільного керівника в міністерстві енергетики, яке є галузевим і від якого залежить робота економіки, десятки тисяч зарплат шахтарів, енергетиків, атомна генерація, розвиток нових джерел енергії, експортного потенціалу країни", - сказав Шмигаль.

Він додав, що Вітренко є сильним керівником, рівновіддаленим від різноманітних впливів, які можуть бути в енергетичній галузі, і тому його кандидатура є "однією з найкращих" з точки зору посади міністра енергетики.

Читайте також: Рада на початку березня може знову спробувати призначити Вітренка міністром – депутат

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що кандидатуру Юрія Вітренка на посаду віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики можуть винести на голосування у будь-який день роботи Верховної Ради.

Верховна Рада 28 січня вдруге провалила призначення Вітренка першим віцепрем’єром та міністром енергетики. За відповідне рішення проголосували лише 204 депутати за необхідного мінімуму 226 голосів.

До цього 17 грудня 2020 року Верховна Рада не змогла призначити Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики. Тоді проголосували “за” лише 186 народних депутатів.

21 грудня Кабмін призначив Вітренка в.о. міністра енергетики.

Президент Володимир Зеленський 25 січня попросив депутатів монобільшості підтримати призначення Вітренка на посаду першого віцепрем’єра - міністра енергетики. Він пояснив, що в.о. міністра обмежений у повноваженнях.

Читайте також: Компенсації за «зеленим» тарифом: Вітренко розповів про плани Міненерго

28 січня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков поінформував, що Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про призначення в.о. міністра енергетики Вітренка на посаду віцепрем’єра - міністра енергетики.

Юрій Вітренко – колишній виконавчий директор НАК «Нафтогаз України». Із квітня 2019 по червень 2020 року очолював наглядову раду ПАТ «Укрнафта». Із жовтня 2019 по січень 2020 року був членом наглядової ради «Укроборонпрому».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-