Чвари в КСУ: Головатий під час розгляду справи зайняв місце Тупицького

Чвари в КСУ: Головатий під час розгляду справи зайняв місце Тупицького

Укрінформ
Заступник голови Конституційного суду Сергій Головатий зайняв місце відстороненого голови суду Олександра Тупицького у четвер під час розгляду справи за поданням Уповноваженого Верховної Ради щодо конституційності закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення".

Як передає кореспондент Укрінформу, з цього приводу відбулася перепалка між Головатим і суддею Олександром Литвиновим.

“Сергій Петрович, у нас що змінилася схема розсадки в залі?” - спитав Литвинов.

“Я залишу це питання без відповіді”, - парирував Головатий.

“Займіть тоді своє місце”, - продовжував Литвинов, на що Головатий не відповів.

“Сергій Петрович, я прошу зайняти своє місце. У нас не було спеціального пленарного засідання, на якому б вас було призначено головою Конституційного суду України”, - наполягав Литвинов, проте Головатий йому не відповів і продовжував вести засідання на місці Тупицького.

Читайте також: Верховний Суд залишив без розгляду позов про відсторонення глави КСУ Тупицького

Як повідомляв Укрінформ, на період відсторонення голови КС Тупицького на засіданнях Великої Палати суду головує його заступник Сергій Головатий, проте до 4 березня він це здійснював зі свого місця.

29 грудня 2020 року Президент України підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці. Таке рішення він ухвалив «після отримання та обробки фахівцями Офісу Президента клопотання Офісу Генерального прокурора». Перед тим прокуратура повідомляла, що Тупицький підозрюється в чиненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також у наданні неправдивих свідчень. Справа стосується приватизації Зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.

26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного Суду.

Читайте також: Керівник ДБР анонсував результат у справах щодо суддів КСУ

5 січня судді Конституційного Суду провели збори у зв'язку з указом Президента про відсторонення Тупицького і ухвалили заяву про неприпустимість недотримання органами державної влади та посадовими особами приписів Конституції, що може призвести до блокування роботи КСУ.

19 січня Управління держохорони повідомило, що не допустило Тупицького в будівлю КС за результатами запитів Державного бюро розслідувань. У ДБР заявили, що Тупицький перешкоджає розслідуванню провадження стосовно нього.

Тупицький викликав на місце події правоохоронців.

1 лютого стало відомо, що до Верховного Суду надійшов позов Тупицького, в якому він оскаржує указ Президента про відсторонення його від посади судді КС.

3 лютого Верховний Суд відмовився відкривати провадження щодо відсторонення Голови КСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-