Зеленський пропонує Раді затвердити санкції проти Нікарагуа

Зеленський пропонує Раді затвердити санкції проти Нікарагуа

Укрінформ
Володимир Зеленський зареєстрував у Раді проєкт постанови про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 лютого 2021 року "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Республіки Нікарагуа".

Як передає Укрінформ, проєкт постанови №4689 оприлюднений на сайті Верховної Ради.

"Затвердити рішення Ради національної безпеки й оборони України від 1 лютого 2021 року "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Республіки Нікарагуа", введене в дію указом Президента України від 1 лютого 2021 року №41/2021", - йдеться у документі.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради, представник Президента в парламенті Руслан Стефанчук на засіданні Погоджувальної ради 1 лютого попросив народних депутатів затвердити рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти Нікарагуа, якщо відповідний указ буде підписаний Президентом.

Читайте також: Посольство США відреагувало на «почесне консульство» Нікарагуа в окупованому Криму

Стефанчук додав, що після підписання Президентом указу парламент має розглянути відповідну постанову впродовж 48 годин.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва невідкладно розглянути проєкт постанови стосовно запровадження санкцій проти Нікарагуа.

Читайте також: Україна пояснила ОАД, чому «консульство» Нікарагуа в Криму є нелегітимним

Як повідомлялося, раніше Кабінет Міністрів пропонував запровадити секторальні санкції щодо Республіки Нікарагуа за неправомірне та не узгоджене з Україною призначення почесного консула на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-