Зеленський обіцяє почати глобальну судову реформу з наступного року

Зеленський обіцяє почати глобальну судову реформу з наступного року

Укрінформ
Україна почне реалізацію глобальної реформи судової гілки влади наступного року.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню The New York Times, записаному 16 грудня, повний текст якого опубліковано на сайті Глави держави, повідомляє Укрінформ.

"Болюче місце в Україні – це суди, і зараз є Вищий антикорупційний суд, зараз ми «воюємо» з деякими суддями Конституційного Суду, які хочуть зруйнувати антикорупційну структуру в Україні. У них нічого не вийде. Ми все це переформатуємо. І наступний великий етап – це глобальна судова реформа в Україні, яку ми почнемо втілювати з наступного року", - сказав Зеленський.

Читайте також: Судова реформа: в ОП завершують підготовку законопроєктів, щоб подати їх на розгляд Зеленському

Він додав, що вже підготовлено багато законів, готові етапи впровадження цих реформ.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає покарання за недостовірне декларування. Зокрема КС визнав неконституційними повноваження НАЗК з перевірки декларацій чиновників, моніторингу способу життя суб'єктів декларування, встановлення своєчасності подання декларацій, положення про відкритий доступ до декларацій в Єдиному державному реєстрі.

Читайте також: Разумков розповів, які рішення Рада має ухвалити щодо КСУ наступного року

Президент Володимир Зеленський 25 листопада звернувся до Венеційської комісії із терміновим запитом щодо оцінки конституційної ситуації, яка виникла після рішення КС. У висновках комісії йдеться, що Конституційний суд України потребує реформування і деполітизації.

Зеленський 11 грудня заявив, що при підготовці судової реформи в Україні врахують позиції Венеційської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-