Україна вітає завершення війни у Нагірному Карабасі – МЗС

Україна вітає завершення війни у Нагірному Карабасі – МЗС

Заява
Укрінформ
Україна вітає припинення Азербайджаном і Вірменією бойових дій у районі нагірнокарабаського конфлікту.

Як передає Укрінформ, про це заявило Міністерство закордонних справ України у зв’язку із завершенням війни в Нагірному Карабасі.

«Вважаємо, що наступним кроком має стати відновлення стабільності і життєдіяльності регіону, а також продовження міжнародних зусиль для досягнення повного врегулювання нагірнокарабаського конфлікту на основі міжнародного права», - зазначається в заяві.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що Україна незмінно і беззастережно підтримує територіальну цілісність Азербайджанської Республіки в міжнародно визнаних кордонах.

«Цей принцип є основоположним для України, що досі потерпає від російської агресії, і частина території якої залишається під тимчасовою окупацією Росії», - акцентували українські дипломати.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами Росії й Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

Згідно із заявою, Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях. Уздовж лінії зіткнення та коридору, що з'єднує Нагірний Карабах із Вірменією, розгортається миротворчий контингент.

Читайте також: Франція аналізує угоду щодо Карабаху та обіцяє допомогу вірменам – Ле Дріан

Президент Азербайджану Ільхам Алієв уточнив, що в Нагірному Карабасі будуть розміщені не тільки російські, а й турецькі миротворці.

Читайте також: РФ відправила в Карабах «миротворців», які воювали на Донбасі - волонтер InformNapalm

Міноборони РФ повідомило, що літаками військово-транспортної авіації у Нагірний Карабах уже вирушили 1960 військовослужбовців та 470 одиниць військової техніки.

Читайте також: Опозиція у Вірменії хоче анулювати угоду щодо Нагірного Карабаху

Вірменія й Азербайджан 27 вересня розпочали бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії спричинили військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-