Генерал Годжес: Грузія вже б мала бути у НАТО, а за нею - Україна

Генерал Годжес: Грузія вже б мала бути у НАТО, а за нею - Україна

Укрінформ
Грузія й Україна заслуговують на набуття членства у НАТО на підставі спільних цінностей, а також загроз, які перед ними постають.

Як передає кореспондент Укрінформу, таку думку висловив генерал-лейтенант збройних сил США у відставці Бен Ходжес у виступі на Львівському безпековому форумі - 2020.

«Коаліції націй завжди є викликом. Адже народи згуртовуються перед спільною загрозою та навколо спільних цінностей. Наш Альянс, непохитний з 1949 року, приєднує інші країни. Я думаю, що Грузія вже б мала бути в НАТО, а Україна - невдовзі слідом за нею», - переконаний американський генерал.

Читайте також: Україна обов’язково стане членом НАТО - генерал Годжес

Порушуючи питання єдності Альянсу він висловив упевненість, що попри нинішні розбіжності, Туреччина залишається важливим і впливовим союзником у Чорноморському регіоні та на Кавказі.

«Я навіть не хочу думати про НАТО без Туреччини. Альянс є достатньо стійким», - зазначив Ходжес.

Як повідомлялося, ескалація конфлікту в Нагірному Карабаху, а також активізація ісламістського тероризму у Європі призвели до напруження у відносинах між деякими країнами Євросоюзом, насамперед  Францією, та Туреччиною.

Читайте також: Німеччина і Франція не надто активно впливають на РФ - генерал Годжес

Львівський безпековий форум відбувається вже вчетверте за сприяння Трасту Чорного моря Німецького фонду Маршала, Відділу публічної дипломатії НАТО та Фонду Ганса Зайделя.

З огляду на пандемію COVID-19 форум, який триватиме до 15 листопада, проходить у форматі експертного онлайн-марафону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-