Немчінов вважає правильним декларувати видатки публічним особам

Немчінов вважає правильним декларувати видатки публічним особам

Укрінформ
Відновлення довіри до Конституційного Суду України нині є спільним завданням для всіх гілок влади.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявив у прямому ефірі телеканалу «Україна 24», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відновлення довіри до Конституційного Суду – це є зараз спільне завдання для всіх гілок влади. І забезпечення прав громадян на справедливий суд – так само ним є, як і дотримання прав громадян на те, щоб вони знали, на що витрачаються кошти платників податків», - сказав Немчінов.

Урядовець зазначив, що чесно декларує свої видатки і вважає це правильним. «Я думаю, що це доброчесно роблять більшість як державних службовців, так і публічних осіб», - сказав він.

Читайте також: Вступ на посади переможців місцевих виборів розблокований - Малюська

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за недостовірне декларування. Зокрема, ця стаття ККУ передбачає відповідальність у вигляді штрафу чи позбавлення волі за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. 28 жовтня Національне агентство з питань запобігання корупції на виконання рішення Конституційного Суду України закрило доступ до Реєстру декларацій. У НАЗК заявили, що судді КС ухвалили це рішення у власних інтересах, оскільки відомство виявило у кількох суддів ознаки декларування недостовірної інформації. Водночас в Офісі Президента повідомили, що глава держави використає своє право на законодавчу ініціативу, щоб відновити сталу та максимально ефективну роботу системи електронного декларування та невідворотність відповідальності за умисне порушення цих правил.

Читайте також: Законопроєкт Зеленського щодо складу КСУ комітет Ради розгляне наступного тижня - депутатка

У цьому зв'язку 29 жовтня Президент Володимир Зеленський оголосив про скликання термінового закритого засідання РНБО для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози і виклики національній безпеці та обороні країни. Уряд увечері у четвер зібрав позачергове засідання, на якому ухвалив розпорядження, яким КМУ зобов’язав Національне агентство з питань запобігання корупції поновити доступ до е-декларацій посадовців. Документ одразу ж був опублікований на Урядовому порталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-