Кравчук погодився очолити українську делегацію в ТКГ

Кравчук погодився очолити українську делегацію в ТКГ

Відео
Укрінформ
Перший Президент України Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він заявив у відеозверненні, поширеному Офісом Президента.

«Я прийняв рішення: якщо я зможу, а я хочу цього, щось зробити, щоб пришвидшити мир на Донбасі, я це буду робити до останнього подиху. Ось чому я і погодився», - сказав Кравчук.

Він заявив, що розмірковував про входження до ТКГ, але прийняв позитивне рішення, розуміючи, що на Донбасі захищають суверенітет і незалежність України.

“Я, природно, думав над цим, але коли я збагнув уже так безпосередньо, що відбувається там на Донбасі, коли там наші молоді хлопці і дівчата вмирають, захищаючи землю, проливають кров денно і нощно, захищають незалежність і суверенітет України, я при всьому тому, що вже у своєму житті щось бачив і щось пройшов, можна було б і відпочивати, але час для відпочинку не настав”, - підкреслив Кравчук.

Читайте також: Разумков вважає, що Кравчук у ТКГ буде більш ніж корисним

Також він висловив переконання, що саме завдяки наполегливості і політичній волі Президента Володимира Зеленського вдалося провести зустріч лідерів країн нормандського формату в Парижі у грудні минулого року. За словами Кравчука, Зеленський «реанімував нормандську четвірку» та не боїться ухвалювати непопулярні рішення.

“Нам треба згуртуватися всім: Україні, ті країни Європи, які дійсно сповідують принцип міжнародного права, суверенітет, незалежності, які бачать, як Україна б’ється, страждає за те, щоб відстояти свою землю, об’єднатися і всередині країни... Маємо шукати шлях і об’єднуватись”, - додав перший Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня стало відомо, що другий Президент України Леонід Кучма залишає роботу в ТКГ.

Кучма двічі очолював українську делегацію в Тристоронній контактній групі. Вдруге він приступив до цієї роботи 3 червня 2019 року, а до того представляв Україну в ТКГ у 2014-2018 роках.

29 липня Президент Володимир Зеленський заявив, що на посаду глави делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі розглядає, серед інших, нинішнього першого заступника голови української делегації, віцепрем'єра Олексія Резнікова та першого Президента України Кравчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-