Ніхто в українській владі не виконує жодних забаганок Кремля – Кулеба

Ніхто в українській владі не виконує жодних забаганок Кремля – Кулеба

Укрінформ
Українська влада займає чітку і принципову позицію щодо розв’язання конфлікту на Донбасі, а звинувачення у виконанні "забаганок Кремля" є безпідставними.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніхто в українській владі не виконує жодних забаганок Кремля... Я та Олексій (Резніков. – ред.) неодноразово ставали об’єктами критики МЗС Росії та російської пропаганди за те, що у нас є жорстка і принципова позиція, спрямована на захист інтересів України та українських громадян", - сказав Кулеба.

Читайте також: Пропозиції щодо припинення вогню на Донбасі передані МЗС Німеччини — Кулеба

Як приклад такої позиції він назвав відмову від прямого діалогу з представниками ОРДЛО, вимогу виведення російських військ і незаконних збройних формувань з території країни, повернення контролю над кордоном.

У цьому контексті дипломат зауважив, що найкраща оцінка – це оцінка ворога, бо "вдома гарної оцінки не дочекаєшся".    

"І коли Росія кидається на мене, на Олексія (Резнікова, - ред.), на Президента і починає критикувати нас за те, що ми занадто жорсткі та неконструктивні, а тут ми приходимо і вислуховуємо, що ми забаганки Кремля виконуємо, щось не сходиться у цій картинці", - зазначив глава МЗС.

Читайте також: Україна нагадала в ООН про дітей - жертв російської агресії на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Кулебою 2 червня перебувала у Берліні, де провела переговори з главою МЗС Німеччини Гайко Маасом. На порядку денному були, зокрема, деокупація ОРДЛО і Криму; підтримка Німеччиною реформ в Україні, зокрема медичної реформи; європейська інтеграція України під час головування Німеччини у Раді ЄС в другій половині 2020 року тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-